


آزمایش بتا یکی از آزمایشاتی است که برای تشخیص بارداری از آن استفاده میشود. اما بتا چیست؟ بتا در واقع بخشی از هورمون HCG است.
هورمون HCG هورمونی است که در دوران بارداری توسط جفت تولید میشود و پس از برقراری ارتباط خونی بین مادر و جنین در گردش خون مادر وارد میشود و قابل سنجش میگردد. وظیفهی این هورمون (hcg) نگهداری از جسم زرد است که تولید استرادیول و پروژسترون میکند. (جسم زرد (Corpus luteum) تودهی سلولی موقتی در تخمدان خانمهای بارور است که هورمونهای پروژسترون، استرادیول و اینهیبین A را ترشح میکند.) فرایند تشکیل هورمون اچ سی جی بدین صورت است که پس از عمل لقاح و لانهگزینی تخمک بارور شده در رحم، بین 3 الی 10 روز بعد جفت تشکیل میشود. حال توسط سلولهای جفت، هورمون HCG تولید شده و به مراقبت از جسم زرد میپردازد. نیمه عمر این هورمون 12 الی 36 ساعت میباشد.
اندازهگیری هورمون hCG در خون اولینبار در حدود 11 روز پس از لقاح و بین 12 تا 14 روز پس از لقاح در ادرار قابل محاسبه است. اندازهگیری سطح این هورمون از طریق ادرار که در منزل انجام میگیرد بی بی چک نامیده میشود.
برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نیست. عدم مصرف آب ضرورتی ندارد و حتی قطع داروهایی که در حال مصرف آن هستید (با تشخیص پزشک) لازم نیست. مدت زمان لازم برای انجام این آزمایش حدود نیم ساعت میباشد و شما در هر ساعتی از شبانه روز میتوانید این آزمایش را انجام دهید. هورمون hcg ابتدا در خون ظاهر میشود و بعد از آن شروع به متابولیزه شدن کرده و در ادرار دفع میشود. بنابراین سنجش این هورمون در آزمایش خون حساستر است و زودتر مثبت میشود. در موارد حاملگی خارج رحمی هم که حتما باید خون تست شود. آزمایش سنجش بتا به دو نوع تقسیم بندی میشود؛ نوع کیفی که در آن فقط وجود هورمون اچ سی جی در خون بررسی میشود و نوع کمی که میزان آن نیز مورد سنجش قرار میگیرد.
برای حامله شدن، زمان بندی دقیق بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد. اسپرم می تواند دو تا سه روز زنده بماند، اما تخمکفقط 12 تا 24 ساعت زنده خواهد ماند...
برای افزایش احتمال حامله شدن، باید در حوالی زمان تخمک گذاری، بیشتر از یکبار آمیزش داشته باشید. همچنین نزدیکی یک تا دو روز پیش از تخمک گذاری و سپس انجام آمیزش مجدد در روز تخمک گذاری نیز مناسب است. در این حالت، احتمالا تعداد بیشتری از اسپرمهای سالم در لوله های فالوپ، آماده رها شدن تخمک خواهند بود.
البته، زمان دقیق رها شدن تخمک در خانمها، مشخص نیست و به طول دوره قاعدگی آنها بستگی دارد. تخمک گذاری در خانمها معمولا 14 روز پیش از آغاز پریود بعدی انجام می شود. دقت کنید که این زمان، بر خلاف باور عموم، دقیقا در وسط دوره ماهیانه آنها قرار ندارد. اگر دوره شما 28 روزه باشد (که متوسط سیکل قاعدگی در خانمها همین مدت است)، آنگاه می توان گفت که تخمک گذاری تقریبا در وسط دوره انجام می شود. اما اگر مثلا دوره شما 35 روزه باشد، تخمک گذاری در روز بیست و یکم انجام خواهد شد، نه روز هفدهم که وسط دوره است.
چگونه می تواتم بفهمم که در حال تخمک گذاری هستم؟
برخی از خانمها متوجه تخمک گذاری می شوند و برخی دیگر، تغییر خاصی را مشاهده نمی کنند. اگر به فکر بارداری هستید، دوره ماهیانه خود را برای چند ماه متوالی زیر نظر بگیرید. برخی از نشانه های ظریف تخمک گذاری عبارتند از:
حساس شدن پستان ها
درد خفیف در ناحیه پایین شکم
افزایش ترشحات واژن و تبدیل شدن این ترشحات به ماده ای شبیه به سفیده تخم مرغ.
اندکی افزایش (در حدود 0.4 تا 1 درجه) در دمای پایه بدن یا BBT: شما می توانید دمای بدن خود را هر روز صبح پیش از آنکه از رختخواب خارج شوید اندازه گیری کنید؛ این افزایش دما، دو روز پس از تخمک گذاری صورت می گیرد. در صورتی که نمودار دمای بدن خود را به مدت چند ماه ترسیم کنید، می توانید زمان تقریبی تخمک گذاری را پیش بینی کنید. مجله شرم فارسی
اگر پریودهای من منظم نباشند، حامله شدن برایم سخت تر خواهد بود؟
اکثر خانمها 12 بار در سال پریود می شوند، اما برخی از آنها ممکن است کمتر پریود شده یا حتی اصلا پریود نشوند. استرس، تمرینهای سنگین ورزشی، افزایش یا کاهش شدید وزن و مواردی دیگر، از جمله عواملی هستند که می توانند بر پریود شما اثر بگذارند. هر چقدر پریود شما نامنظم تر باشد، تشخیص زمان دقیق تخمک گذاری مشکل تر می شود. در صورتی که زمان تخمک گذاری را در چند ماه متوالی زیر نظر بگیرید، می توانید چند روزی را که بیشترین احتمال حامله شدن وجود دارد، تشخیص دهید.
اگر دوره های شما نامنظم بوده و بیشتر از 35 روز نیز طول می کشند، با یک متخصص مشورت نمایید تا علت این بی نظمی را مشخص کند. علت آن می تواند یکی از موارد زیر باشد: سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS یا به زبان ساده تر کسیت تخمدان، اختلال عملکرد تخمدان، اختلال تیروئید، کاهش وزن شدید، یا افزایش میزان پرولاکتین.
یک راه طبیعی جلوگیری از بارداری هم اطلاع از چرخه قاعدگیست
دو یا سه روز قبل و بعد زمان تخمک گذاری احتمال بارداری وجود دارد و در بقیه روزها می توانید دخول بدون مراقبت انجام دهید چراکه در زمانهای دیگر احتمال بارداری بسیار کم است
آمپول دپومدروکسی پروژسترون استات
Depot Medroxy Progesterone Acetate
توضیح روش :
DMPA ، یک روش تزریقی پیشگیری از بارداری است. آمپول DMPA حاوی ماده موثره دپومدروکسی پروژسترون استات بوده و سه ماه از بارداری پیشگیری می نماید. ارائه خدمت این روش توسط کارکنان بهداشتی دوره دیده، صورت می گیرد.
مکانیسم عمل:
اثربخشی:
اثربخشی این روش در سال اول استفاده بیش از 99.7% است.
آزمایش ها و معاینه های لازم :
توجه1 : درصورت وجود پزشک در واحد ارایه خدمت در زمان اولین مراجعه، ویزیت پزشک همزمان با ارایه خدمت ضروری است. اگر انجام معاینه های فوق در اولین مراجعه ممکن نباشد، می توان اولین نوبت آمپول را تزریق کرد. پرسنل بهداشتی درمانی آموزش دیده قادر به انجام اولین تزریق بوده و باید به خاطر داشت که انجام معاینه های یادشده حداکثر تا سه ماه پس از تزریق اول ضرورت دارد.
توجه2 : انجام آزمایش های بندهای 3 و 4 و 5 در ویزیت اول اجباری نیست. این آزمایش ها باید تا حداکثر سه ماه پس از اولین ویزیت انجام شود.
برگشت باروری پس از قطع روش:
هورمون های تزریقی سبب نازایی دائم می شود
هیچ دلیلی در دست نیست که نشان دهد روش تزریقی سبب نازایی می شود. در زنانی که از هورمون های تزریقی استفاده می کنند باز گشت قدرت باروری به طور متوسط حدود 4 ماه بیشتر از آنان که از "قرص" ، آی یودی یا کاندوم استفاده می کرده اند طول می کشد . مطالعات نشان می دهد که زنان اگر بخواهند ، بطور متوسط حدود 10 ماه بعد از آخرین تزریق " دپوپروورا " حامله می شوند. مطالعه جدیدتر نشان داده است که بیش از 80 درصد زنانی که از روش هورمون های تزریقی ماهانه استفاده می کرده اند در یک سال اول بعد از قطع روش ، حامله شده اند .
اگر زن در جریان استفاده از هورمون های تزریقی حامله شود جنین صدمه می بیند
چون هورمون های تزریقی در جلوگیری از حاملگی بسیار موثر است احتمال این که نطفه ای منعقد شود و سپس در معرض تزریق های بعدی قرار گیرد بسیار اندک است. تا کنون دلیلی بدست نیامده است که نشان دهد اگر تخمک زن بارور شود و رویان تشکیل گردد تزریق های بعدی برای رویان زیان آور باشد .
کاندوم یکی از روشهای موثری است که به نحو مناسبی باعث پیشگیری از بیماریهای مقاربتی , همینطور جلوگیری از حاملگی میگردد.
معمولا جنس اکثر کاندومها لاتکس است که جنس ارجح و مرغوب میباشد با اینحال در بازار انواع دیگری از کاندوم هم وجود دارد که بهتر است مصرف کنندگان نسبت به این مسیله هوشیاری لازم را داشته باشند.به این دلیل که این کاندوم ها هم نازکتر و هم مقاومتر و هم احتمال سرایت بیماری و ویروس در آنها کمتر است.البته گاهی بعضی خانم ها نسبت به کاندومهای لاتکس دار حساسیت دارند که در این حالت بهتر است از انواع بدون لاتکس استفاده شود.
اندازه کاندوم
از نظر اینکه از چه اندازه ای از کاندوم استفاده شود معمولا همه از انواع متوسط و معمولی کاندوم استفاده میکنند ولی این مسئله در کشورهای دیگر به دلیل فرهنگ بالای مصرف تفاوت میکند ومصرف کنندگان ترجیح میدهند از اندازه های متناسبتری از کاندوم استفاده کنند.اغلب کاندومها به طور معطر عرضه میشود بطوری که در غیر اینصورت باعث دلزدگی مصرف کنندگان میگردد.
البته منظور از دلزدگی این هست که چون بعضی از زوجین تمایل به سکس دهانی دارند ممکن است بوی نامطبوع کاندوم اثر نامطلوبی در مراحل انها داشته باشد… یکی از نکات در نگهداری کاندوم این هست که سعی کنید کاندوم را همیشه در یک جای مشخص و معین و درضمن قابل دسترس نگهداری کنید.
همچنین کاندوم را باید در محلی دور از حرارت، فشار، نور آفتاب و رطوبت دائمی نگهداری کرد چرا که در غیر اینصورت نمیتوان به آن اطمینان کرد مثلا کیف پول جیبی شما که هر روز متحمل فشار است جای مناسبی برای نگهداری کاندوم نیست.یکی از مزایای مهم کاندوم جلوگیری از حاملگی است با اینحال کاندوم علاوه بر پیشگیری از حاملگی، از بیماریهای مقاربتی نیز پیشگیری میکند و با کاهش خطر انتقال بیماریهای مقاربتی از نازایی و خطر ابتلا به بیماری سرطان دهانه رحم را نیز در خانمها کاهش میدهد.
گاهی به مواردی برخورد میکنیم که خانمها به منی شوهرشان حساسیت دارند,در صورت حساسیت خانمها به منی شوهر استفاده از کاندوم مفید میباشد. سایت عشق ابدی . استفاده از کاندوم در مردانی که انزال زودرس دارند مفید بوده است و سبب تاخیر انزال و در نتیجه حفظ غرور میشود.استفاده از کاندوم روشی ارزان بوده و استفاده شخصی از آن نیز راحت میباشد و احتیاج به راهنمایی زیادی ندارد.بعلاوه هرگاه لازم باشد میتوان همراه سایر روشهای دیگر جلوگیری، استفاده کرد، مانند چند ماه اول وازکتومی.
بعد از قطع مصرف کاندوم نیز میتوان حاملگی را ایجاد نمود و بدین ترتیب فاصله دلخواه سنی را بین فرزندان ایجاد نمود.هر کاندوم برای یکبار مصرف است و قبل از مصرف لازم است به تاریخ انقضای کاندوم توجه نمود و اگر از تاریخ آن گذشته است، از مصرف آن جدا خودداری کرد.برای نرم کردن و لغزنده کردن کاندوم میتوان از ژلهای مخصوص اینکار و لیزکنندهها (لوبریکیشنها) که مواد اصلی آنها آب میباشد استفاده نمود و از چرب کردن کاندوم جدا خودداری کرد که هر نوع چربی (وازلین، روغن و …) باعث خرابی کاندوم میشود. این نوع ژلها را میتوان از داروخانهها تهیه کرد.
تماس کاندوم با اشیاء برنده هنگام استفاده از آن مثل ناخن بلند و انگشتر ممکن است باعث پارگی کاندوم شود ،استفاده از کاندوم با توجه به ارزان بودن و استفاده آسان آن در مقابل ابتلا به انواع بیماریهای مقاربتی و ایدز که به صورت مختصر درباره آنها توضیح داده خواهد شد،امری عقلانی است، چرا که ابتلا به آنها هزینههای درمانی سنگین و خلاهای روانی بسیاری را پیآمد خواهد داشت.
گاهی به علت رنگی بودن کاندوم چنین به نظر میرسد که ضخامت کاندوم بیشتر یا کمتر از حد معمول است در حالیکه رنگ تند کاندوم چنین تصوری را میدهد. به علت پایین بودن فرهنگ مصرف و کم بودن اطلاعات، گاهی افراد اظهار میکنند که مصرف کاندوم باعث پایین آمدن لذت میشود که این فقط وهم و تفکر غلط است ومصرف کاندوم هیچ تاثیری در این پدیده ندارد.
چه کاندومی مصرف کنیم؟
حتما میبایست از کاندومهای شناخته شده و تست شده مصرف کرد چرا که سوراخهای کاندوم ممکن است به اندازهای ریز باشد که فقط دستگاههای الکترونیکی بتواند آن را تشخیص دهد ولی اسپرم و ویروس میتوانند از آن عبور کنند و چشم معمولی قادر به دیدن آن نباشد، لذا حتما و همیشه از کاندومهایی که صد در صد تست الکترونیکی شده مصرف کنید و در خرید آن به مارک کاندوم توجه کنید که حتما از مارکهای معتبر باشد چرا که اخیراً برخی از کشورها اقدام به تولید کاندومهایی با مارک و حتی شکل بسیار مشابه به مارکهای معروف کردهاند که کیفیت اصلی آن را ندارد و تست نشده هستند.
همچنین کاندومهایی با عکسهای سکسی وجود دارد که اکثراً کیفیت جالبی ندارند و بصورت غیر اتوماتیک بستهبندی میشوند و یا اگر هم وارداتی باشند بصورت قاچاق وارد میشوند و این گونه واردات ایجاب میکند که کاندوم به صورت فئله و تحت فشار و فاقد شرایط مطلوب وارد شود که این امر خود از کیفیت آن میکاهد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که هیچوقت عکس روی کاندوم (بطور کلی هر کالایی) بیانگر کیفیت آن نیست.
نباید برای مصرف کاندوم را هنگامیکه از بسته باز میکنیم از حالت حلقوی درآوریم سپس آنر را نصب کنیم زیرا در اینصورت دیگر کاربرد ندارد و پس از نصب گشاد میشود و لق میزند.
مصرف کاندوم مانند وقتی است که جوراب را حلقه میکنید و بعد نوک پا را در آن میگذارید و با لغزاندن و باز و کردن حلقه جوراب، آن را روی پای خود میکشید. مصرف کاندوم هم تقریبا چنین حالتی دارد.گاهی درحین نصب کاندوم، متوجه میشوید کاندوم نصب نمیشود و هر چه آن را به پایین میغلطانید فایدهای ندارد.
در این مورد شما کاندوم را بر عکس گذاشتهاید، پس لازم است قبل از نصب (بدون باز کردن) یک فوت داخل کاندوم بکنید (مثل بادکنکی که فوت میکنید) باز میشود و میتوانید جهت صحیح آن را تشخیص دهید.بعد از انزال لازم است که کاندوم را درآورید و سر آن را تا بزنید و سپس در یک دستمال کاغذی و بعد در سطل آشغال بندازید.
از انداختن کاندوم درتوالت و دستشویی خودداری کنید زیرا کاندوم غیر قابل حل شدن در هر مادهای است و بهترین راه انداختن آن در کیسه زباله است.
دیان 35® دارویی است که برای درمان جوش های شدید در نظر گرفته شده است. در عین حال وظیفۀ پیشگیری از بارداری را هم به عهده دارد. اما باید توجه داشته باشید که این داروی دیان 35® عوارض جانبی مهمی هم دارد. بنابراین مدت مصرف این دارو باید محدود باشد و به محض اینکه درمان جوش تمام شد، باید روش جلوگیری از بارداری را سریعاً تغییر داد.
درمان ضد جوش، به علاوۀ پیشگیری از بارداری
در موارد وجود جوش های شدید و مقاوم به درمان های دیگر (آنتی بیوتیک ها، ایسترتینون و غیره.)، میتوان از درمان هورمونی خاصی استفاده کرد، خصوصاً برای زنانی که دچار هجوم جوش های دوران قاعدگی هم میشوند. این دارو دیان 35® نام دارد و انواع دیگر آن عبارتند از: (Holgyème®, Lumalia®, Minerva 35®). این داروها حاوی هورمون های جنسی پروژسترون هستند که مانع تخمک گذاری میشوند. بنابراین تأثیر پیشگیری از بارداری را هم دارند.
فقط باید بدانید که این دارو و انواع دیگر آن را نباید برای مدت طولانی مصرف کرد زیرا خطرناک هستند. این در حالی است که زنانی که از تأثیر ضد جوش این دارو و پیشگیری کننده از بارداری آن راضی هستند، میخواهند درمان شان را فقط برای تأثیر جلوگیری از بارداری آن طولانی تر کنند. این در حالی است که دیان35®، یک قرص پیشگیری نیست اما این درمان ضد جوش های شدید، خطرات و عوارض جانبیش بیشتر از داروهای ضدبارداری مرسوم است.
در کانادا، از سال 2002، مسئولان هشدارهایی دربارۀ این دارو منتشر کرده اند. این عوارض توسط مارتین وینکلر روی وب سایت شخصی اش، افشا شد.
بر اساس مطالعاتی که در انگلیس انجام شد، خطر التهاب وریدی و آمبولی در بین زنانی که از این دارو استفاده میکنند، 4 برابر بیشتر از زنان دیگری است که از روش های پیشگیری مرسوم بهره میبرند.
به یاد داریم که التهاب وریدی مربوط میشود به تشکیل لختۀ خون در وریدِ یکی از اعضای بدن که منجر به انعقاد خون در شریان ریوی میشود، و مشکلات تنفسی و قلبی را با خود به همراه خواهد داشت.
استفاده از دیان 35® در عمل
دیان 35® و انواع دیگر آن نباید فقط به خاطر تأثیر جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار گیرند.
دیان 35® برای زنانی که مبتلا به جوش های شدید و مقاوم در مقابل درمان های دیگر هستند، و همچنین برای زنان مبتلا به هیروستیم تجویز میشود.
مصرف دیان 35® باید 3 تا 4 دوره بعد از محو شدن جوش ها، متوقف شود. سایت عشق ابدی . زیرا این دارو، که علاوه بر ضد جوش بودن، تنها فایده اش جلوگیری از بارداری است، خطر ابتلا به آمبولی را تا 4 برابر کسانی که از داروهای جلوگیری از بارداری مرسوم استفاده میکنند، افزایش میدهد.
این درمان برای افرادی که سابقۀ فردی یا خانوادگی انسداد شراین و آمبولی را دارند، توصیه نمیشود.
ضمناً توجه داشته باشید که زنان مورد درمان با این دارو بیشتر از دیگران عوارض قلبی عروقی نشان داده اند. بنابراین مراقبت ها، در مدت مصرف این دارو باید تشدید شود.
یاسمین به انگلیسی Yasmin ترکیبی از ( دروسپرینون و اتینیل استرادیول ) است که مانع از تخمک گذاری ( آزاد شدن یک تخمک از یک تخمدان ) میشود و همچنین با تغییر در پوشش دهانه رحم راه را برای رسیدن اسپرم به رحم سخت تر و دشوار تر میکند .
یاسمین به عنوان دارویی برای پیشگیری از بارداری استفاده می شود٬ همچنین از آن نیز برای درمان آکنه متوسط در زنانی که حداقل 14 سال سن دارند با دوره های قاعدگی استفاده می شود .
این دارو همچنین در درمان علائم اختلالات پیش از قاعدگی ( PMDD ) مانند اضطراب، افسردگی ، تحریک پذیری ، مشکلات تمرکز ، کمبود انرژی ، خواب ٬ تغییرات اشتها ، حساسیت پستان ، درد مفاصل و عضلات ، سردرد و افزایش وزن استفاده می شود
این دارو فقط با تجویز پزشک شما در دسترس می باشد.
نام ژنریک: دروسپرینون و اتینیل استرادیول (drospirenone and ethinyl estradiol)
نام تجاری: یاسمین , Yasmin , Gianvi، Loryna، Ocella، سیده، Vestura، یاسمین، Yaz، زهرا
کلاس درمانی: ترکیبی پیشگیری از بارداری
کلاس دارویی: پروژستین
یاسمین می تواند باعث نقایص در هنگام تولد شود. اگر شما باردار هستید و یا اگر شما دو دوره قاعدگی پشت سر هم را از دست داده اید به دکتر خود اطلاع دهید ، همچنین اگر شما به تازگی صاحب فرزندی شده اید، حداقل 4 هفته قبل از مصرف یاسمین صبر کنید .
اگر شما هر یک از بیماری ها و یا اختلالات زیر را دارید نباید از این دارو استفاده کنید٬ در مورد سابقه ها و حساسیت های زیر حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید :
فشار خون بالا کنترل نشده و درمان نشده
بیماری های قلبی ( بیماری عروق کرونر، اختلال دریچه قلبی کنترل نشده ، سابقه حمله قلبی، سکته و یا لخته خون )؛
یک اختلال خون ، لخته شدن خون یا مشکلات گردش خون .
مشکلات مربوط به چشم ها، کلیه ها و یا گردش خون ناشی از دیابت .
سابقه سرطان های مربوط به هورمون مثل سرطان سینه و یا سرطان رحم .
خونریزی واژینال غیر معمول که توسط دکتر مورد بررسی قرار نگرفته؛
بیماری های کبد و یا سرطان کبد .
سردرد شدید ( با تغییرات اورا، بی حسی، ضعف ، و یا چشم انداز) ، به خصوص اگر شما بالاتر از 35 سال هستند؛
سابقه زردی ناشی از بارداری ،
اگر شما بیش از ۳۵سال دارید و سیگار می کشید .
مطمئن شوید که میتوانید با خیال راحت یاسمین را مصرف کنید، اگر شما هر یک از این شرایط یا سوابق زیر را دارید به دکتر اطلاع دهید :
فشار خون بالا، رگهای واریسی.
کلسترول و تری گلیسیرید بالا، و یا اگر شما اضافه وزن دارید.
سابقه ابتلا به افسردگی.
تیروئید underactive.
بیماری کیسه صفرا .
دیابت.
تشنج یا صرع؛
سابقه قاعدگی نامنظم؛
سل یا سابقه بیماری فیبروکیستیک پستان، توده، ندولها و یا ماموگرافی غیر طبیعی.
فراموشی یک عدد از قرص های ضد بارداری می تواند خطر ابتلا به باردار شدن را افزایش می دهد٬ اگر شما فراموش کرده اید در وقت مناسب قرص یاسمین را مصرف کنید با دقت دستورالعمل “دوز از دست رفته” در کاتولیک دارو را دنبال کنید
مصرف برخی از داروها به همراه یاسمین پیشگیری از حاملگی را کاهش میدهد از جمله آنتی بیوتیک ها، . داروهای هپاتیت C، داروهای HIV / AIDS، داروهای تشنج، آرام بخش ها و یا نمک اسید باربیتوریک . سایت عشق ابدی
به این منظور در مورد تمام داروهای دیگری که استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید . FDA
اگر شما باردار هستید نباید از این دارو استفاده نمایید زیر دروسپرینون و اتینیل استرادیول میتواند به جنین شما آسیب برسانند و یا حتی ممکن است باعث نقض در هنگام تولد شود
اگر شما در حین مصرف دارو٬ باردار شدید٬ هرگز به صورت سرخود مصرف این دارو را قطع نکنید و درباره قطع مصرف دارو حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید
هورمون های موجود در یاسمین می تواند به شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند. این دارو همچنین ممکن است باعث کاهش تولید شیر مادر شود.
اگر شما پس از مصرف این دارو دچار هر یک از عارضه های جدی زیر شدید٬ مصرف این دارو را متوقف نموده و سریعا با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید .
بی حسی ناگهانی و یا ضعف، به خصوص در یک طرف بدن.
سردرد شدید و ناگهانی، گیجی، مشکلات بینایی، گفتار، و یا تعادل.
درد قفسه سینه یا احساس سنگینی، درد گسترش به بازو یا شانه، تهوع، عرق کردن، احساس ناخوشی عمومی.
سرفه ناگهانی، خس خس سینه، تنفس سریع، سرفه خونی؛ درد، تورم، گرمی، و یا قرمزی در یک یا هر دو پا. سایت عشق ابدی
تغییر در الگوی یا شدت سردردهای میگرنی.
تهوع، درد بالای معده، خارش، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع سفالی رنگ، یرقان (زردی پوست و چشم)؛
تورم در دست شما، مچ پا، یا پا.
توده ای در پستان.
علائم افسردگی (مشکلات خواب، ضعف، احساس خستگی، تغییرات خلق و خو).
تهوع خفیف (به ویژه هنگامی که شما برای اولین بار شروع به مصرف این دارو می نمایید)،
استفراغ، نفخ، درد معده. حساسیت به لمس پستان یا تورم، ترشح از نوک پستان.
کک و مک و یا تیره شدن پوست صورت، افزایش رشد مو، ریزش مو سر، ت
تغییرات در وزن و اشتها.
مشکلات با لنزهای تماسی.
خارش واژن یا ترشح.
تغییر در دوره قاعدگی،کاهش میل جنسی.
علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص های جلوگیری از بارداری تاثیرات دیگری هم بر بدن می گذارند که برخی از آنها خوشایند و برخی دیگر ناخوشایند هستند.
این قرص ها باعث تغییرات جدی در وضعیت هورمونی بدن می شوند. در برخی از این موارد، عوارض آنقدر آزاردهنده خواهند بود که فرد ترجیح می دهد مصرف آنها را قطع کند.
همانطور که می دانید قرصهای ضد بارداری حاوی هورمون هایی هستند که مانع آزاد شدن تخمک از تخمدان ها میشود.
مطالعات نشان میدهد که در بسیاری از زنان، مصرف این قرصها عوارض جانبی را در پی دارد که اغلب این عوارض طی دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین میروند.
شایع ترین عارضه ی قرص های ضدبارداری، قاعدگی های منقطع و لکه بینی است. این وضعیت معمولا در دوره های اول مصرف بیشتر است و به مرور زمان معمولا بدن خود را با این قرص ها تطبیق خواهد داد.
از دیگر عوارض شایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تهوع- سردرد- درد سینه ها- جوش های پوستی - کاهش میل جنسی- افسردگی- تغییرات خلق وخو- افزایش وزن
بسیاری از این علائم به دلیل استروژن موجود در قرص ها است.
در برخی موارد، این عوارض بعد از چند دوره مصرف از بین می روند. اما اگر بعد از چند دوره مصرف، این عوارض همچنان باقی بماند، لازم است از نوع دیگری از قرص های جلوگیری استفاده شود.
اما مساله تنها این نیست. مصرف قرص های ضد بارداری عوارض جدی تری را نیز در پی دارد.
افزایش خطر فشار خون، لخته شدن خون، افزایش خطر حملات قلبی و مغزی، تومورهای کبدی و سنگ های صفراوی از جمله خطرات مصرف قرص های ضد بارداری مخصوصا در درازمدت هستند.
در برخی موارد، خطر این عوارض بیشتر خواهد بود، مانند مواردی که خانم مصرف کننده دچار اضافه وزن باشد، بیش از 32 سال سن داشته باشد، سیگار بکشد، مبتلا به دیابت، فشار خون و یا چربی خون بالا باشد.
در واقع وجود هورمون استروژن در قرص است که سبب افزایش فشار خون میشود.
با این حال در سنین پایین خطر جدی وجود ندارد، سایت عشق ابدی ... اما مصرف دارو از سن 35 سالگی به بعد باید با احتیاط انجام شود.
بعلاوه آنکه محققان اظهار می دارند، قرصهای جلوگیری ترکیبی حجم شیر مادر را کم میکند و بنابراین زنان شیرده در شش ماهه اول پس از زایمان نباید از این داروها استفاده کنند.
جدیدترین مطالعات نیز نشان میدهد خانم هایی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند، یک و نیم برابر بیشتر از سایر خانم ها به عفونت های روده ای مبتلا میشوند.
و اما در خصوص سرطان ها ...
برخی مطالعات ارتباط بین مصرف قرص های ضد بارداری با خطر سرطان سینه را نشان داده اند. برخی دیگر از مطالعات وجود این ارتباط را رد کره اند.
اما به طور کلی در خصوص ارتباط قرص های جلوگیری از بارداری و سرطان سینه می توان گفت: افزایش خطر سرطان سینه با مصرف قرص های ضد بارداری موقتی است و تنها در پنج سال اول مصرف می تواند نگران کننده باشد. اما در صورت قطع مصرف این قرص ها، خطر ابتلا به سرطان، به اندازه فردی خواهد بود که از قرص های جلوگیری استفاده نمی کند.
ز طرفی به نظر می رسد خطر برخی سرطان ها با مصرف قرص های جلوگیری کاهش پیدا می کند، از جمله سرطان تخمدان که مطالعات بسیاری، تاثیر محافظتی قرص های جلوگیری در ابتلا به این سرطان را نشان داده اند.
با تمام این عوارض مطرح شده، برای آن دسته از خانم هایی که دارای عوامل خطر نامبرده نیستند، مزیت ها و فواید مصرف قرص های ضدبارداری بر معایب و خطرات آنها می ارزد.
خانم ها بعد از مصرف این قرص ها معمولا قاعدگی های کوتاه تر، آسان تر و با درد کمتر را گزارش کرده اند.
این قرص ها می توانند به تنظیم دوره های قاعدگی کمک کنند، کم خونی فقر آهن را کاهش دهند و خطر تومورها و کیست های تخمدان را کاهش دهند.
در هر صورت پیشنهاد می شود برای انتخاب روش مناسب با پزشک متخصص مشاوره نمایید . مشاوره دوستانه و خانوادگی اصلا پیشنهاد نمیشود .
استفاده از کاندوم در هنگام مقاربت جنسی باعث کاهش اصطحکاک در سطح الت می شود و بدین ترتیب از تحریک بیش از اندازه اعصاب آلت جلوگیری میشود و در نهایت مدت زمان بیشتری می توان به نزدیکی جنسی ادامه داد.
همچنین برخی از انواع کاندوم ها دارای مواد بی حسی و ژل و کرم های تاخیری می باشند که کمک می کنند به انزال طولانی تر
با قرار دادن مقدار کمی از ژل های تاخیری بر روی سر آلت می توان از زود انزالی در آمیزش جنسی جلوگیری کرد.
این ژل ها در ناحیه ای که مورد استفاده قرار می گیرند تا حدودی بی حسی ایجاد می کنند و از تحریک بیش از اندازه در آن قسمت جلوگیری می کنند و در نهایت مدت زمان نزدیکی را افزایش می دهند
البته استفاده از مواد بی حس کننده روش مناسبی برای جلوگیری از زود انزالی نمی باشد این روش یک روش زود بازده و غیر اصولیست . ما توصیه میکنیم از هیچ دارویی برای برطرف کردن این عارضه استفاده نگردد . افزایش زمان مقاربت با کمی تمرین و اعتماد به نفس دست یافتنی است
بی سوادی جنسی و دانش کاذب زناشویی بزرگترین عامل طلاق در ایران است .
پایگاه خبری عشق ابدی
دارای مجوز رسمی از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی به شماره 79177
صاحب امتیاز و مدیر مسول : علی صمدی
ارتباط مستقیم : 09124886626
info@eshghabadi.ir